Sunday, March 27, 2011

Ev Döneri

DSC_9321

Burada döneri çok özlüyorduk, böyle bir çözüm bulduk ki dönerden bile güzel oldu…

Malzemeler (2 kişilik)

  • Yarım kg dana kontrfile (sirloin)-başka etler de kullanabilirsiniz ama kalın ve az yağlı olması gerekiyor.
  • Sıvıyağ
  • Baharatlar: bol kimyon, kekik, toz kırmızı biber, tuz, karabiber

Eti derin dondurucuda donduruyoruz. Keskin bir bıçakla etin kalın yüzünden çok ince dilimler kesiyoruz. Dondurduğumuz için döner kadar ince dilimler kesmek mümkün. Kestiğimiz dilimleri bir tavada yağda çeviriyoruz, baharatlarını ekliyoruz. İster pilav üstü ister lavaş üstü servis yapabilirsiniz.

Ben lavaşları (tortilla) kare kare doğrayıp tavada tereyağında çevirdim. Üzerine döneri koyup öyle servis yaptım. Dilerseniz domates sosu yapıp yanında yoğurtla iskender havası da verebilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment