Sunday, March 6, 2011

Fırında Sebzeli Mücver

DSC_9296Evdeki türlü türlü sebzelerle ne yapayım diye internette dolanırken portakal ağacı’nda güzel bir tarife rasladım. Evinizde az az kalmış sebzeleri değerlendirmek için çok lezzetli bir yol. Tarifin orijinal adı mücver fakat kabak kullanmanız şart değil. Genel bir malzeme listesi veriyorum fakat oranları istediğiniz gibi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 1 büyük soğan
  • maydanoz
  • dereotu
  • pırasa
  • brokoli
  • ıspanak…
  • beyaz peynir
  • 2-3 yumurta
  • 2-3 kaşık un
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı

Soğan, havuç, patates, kabak gibi rendelenebilir sebzeleri ayrı ayrı rendeleyin. Diğre sebzeleri ise doğrayın. Bir geniş tencerede zeytinyağıyla soğanı kavurun, üzerine havuç ve patatesi ekleyin, en son kabağı ekleyin. (ıspanak, pırasa, brokoli kullanırsanız onları da ekleyin) Sebzeler diriliğini yitirince ocaktan alın, çok pişirmenize gerek yok. Tuzunu, karabiberini ekip, soğumaya bırakın.

Bir kapta yumurta, un ve kabartma tozunu karıştırın. Tenceredeki sebzelerin içine bu karışımı dökün. Peynir ve maydanozu da (veya dereotu) karışıma ekleyin. Bir borcama yağlı kağıt serip içerisine karışımı dökün. Önceden 200C (400F) ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk+5 dk ızgarada pişirin. Keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment