Sunday, March 27, 2011

Köfte

DSC_9330-2

Bir kere uğraşıp yapınca haftalarca idare eden, zor zamanlarda hızır gibi yetişip akşam yemeğini güzel eyleyen köfte.

Malzemeler

  • 1kg kıyma
  • 250gr galeta unu
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım demet maydanoz
  • Tarçın, kimyon, karabiber, kekik, toz kırmızı biber
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz

Maydanozları küçük küçük doğrayın, sarımsakları sıkın. Tüm malzemeleri karıştırın, keyfinize göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Yine zevkinize göre istediğiniz büyüklükte taneleyebilirsiniz. Taneledikten sonra ben bir tepsiye dizip, katmanların arasına da buzdolabı poşeti koyarak derin dondurucuda 1-2 saat donduruyorum. Sonra donmuş köfteleri poşetlere aktarıp tekrar buzluğa koyuyorum. Pişirmek istediğinizde buzluktan alıp biraz çözülmesini bekleyip tavada çok az yağda 5 dk kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment